Közélet

Zsarolták volt főnöküket az örkényi férfiak – videóval

Kétmilliót akartak, valamint azt, hogy egykori kenyéradójuk rúgjon ki három embert.

Zsarolás miatt indult eljárás két örkényi férfi ellen, miután pénzt próbáltak meg kicsikarni volt főnüköktől. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a páros egy kft. alkalmazásában állt, egy ócsa-alsópakonyi telepen dolgoztak. Az ügy előzménye, hogy egyikük összerúgta a port egy munkatársával, és arcon vágta őt, amiért az hangosan kritizálta. A történtek miatt a főnök tavaly novemberben elbocsátotta erőszakos beosztottját. Ezután a másik későbbi zsaroló úgy döntött, felmond. Ő egyébként korábban szintén kezet emelt arra az emberre, akit társa megütött.

Egyikük ezután bejelentést tett a munkaügyi hatóságnál, aminek fényében az ellenőrzés sem maradt el. Miután ez megtörtént, találkozót kértek egykori kenyéradójuktól, ahol közölték: kétmillió forintot akarnak azért, hogy ne szabadítsanak rá más hatóságokat. A feltételek között szerepelt az is, hogy volt főnökük rúgjon ki három embert. Próbálták meggyőzni, hogy egyiküknek megvannak a megfelelő kapcsolatai, ismerősei, akiket ha kell, mozgósítani tudnak.

Az egykori munkaadó a napokban találkozott az egyik zsarolóval, akinek 100 ezer forintot adott. Ekkor csaptak le rá a nyomozók.

Kihallgatása után a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Társa másnap jelentkezett a rendőrségen. Ő ugyancsak őrizetbe került.

Olvasói sztorik