emberrablás (emberrablás, )
Közélet

Napokig meztelenül tartottak fogva egy vállalkozót

A cégvezetőtől - elszámolási nézetkülönbözőség miatt - 17 millió forintot követeltek.

Elrabolták és három napig mezítelenül fogva tartották a gyanú szerint egy cég ügyvezetőjét. A nyomozás adatai szerint a férfitól elszámolási nézetkülönbözőség miatt 17 millió forintot követeltek. A rendőrök nyolc embert fogtak el – írja a Zsaru magazin.

Idegenrendészeti akció miatt ellenőriztek az egyenruhások egy budapesti szállodát január 12-én. Az egyik szobában három fővárosi férfit találtak, akik egy negyediket őriztek – ruháitól megfosztva. A meztelen férfi az egyik nyomozót félrehívta, és elmondta, három férfi erőszakkal hurcolta el Vásárosnaményból, és átadták három másiknak, akik fogva tartották. A rendőrök egy 23 és egy 25 fiatalt, valamint egy 45 éves férfit vittek el a helyszínről.

A cégvezető elmondta, egy rendezvény lebonyolításának ürügyével csalták el Vásárosnamény egyik áruházának parkolójába még január 9-én, kora délután. Ott egy mellé kanyarodó autóból kiszállt egy számára ismeretlen fiatalember, térden rúgta, és bekényszerítette egy kocsiba, amelyben a rugdosódón kívül a sofőr és egy másik férfi tartózkodott. Elvették a mobiltelefonját, ezután vitték a szállodába, ahol később rátaláltak.

 
Fotó: Sebestyén Jenő/ Erdei Mihály

A rendőrök azonosították az autót, így annak 33 éves tulajdonosát is, ő vezette a járművet Vásárosnamény és Budapest között. Ezután feltérképezték a gyanúsítottak kapcsolatait, így kapták el őket.

“Nyomozásunk adatai szerint a szállodában elfogott mindhárom férfi egyazon személyhez köthető fővárosi cégeknek dolgozott korábban biztonsági őrként. Az is kiderült, hogy az őket a sátoraljaújhelyi ügyvezető őrzésére felkérő férfi, a budapesti K. Vilmos (27) kapcsolatban áll a biztonsági cégek tulajdonosával, az őrök korábbi munkaadójával, a fővárosi V. Péterrel (45), aki a gyanú szerint korábbi munkavállalói közül válogatta ki a későbbi bűncselekmény végrehajtóit. Ezután körvonalazódni kezdett a háttérben munkálkodó további lehetséges elkövetők kiléte is, így jutottunk el a feltételezett megbízóig, a budapesti B. Róbertig (42), aki elszámolási vitában állt a sértettel, ezért információink szerint 17 millió forintot akart kicsikarni a fogvatartottól” – mondta a lapnak Koncz Béla százados, az ügyben eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója.

Már csak két szereplő azonosítása maradt hátra. Egyikük – egy 21 éves fiú – volt az, aki kocsiba kényszerítette a cégvezetőt. Társát, aki ugyancsak az autóban volt, még keresik.

” Amikor a láncszemek a helyükre kerültek, nagyszabású akciót szerveztünk, amelyben tucatnyi kollégám, jó néhány NNI-s nyomozó, valamint a megyei rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztály bevetési csoportjának bevonásával csaptunk le január 21-én két hullámban a még szabadon mozgó öt gyanúsítottra. V. Pétert és K. Vilmost hajnalban budapesti, K. Krisztiánt leányfalui lakcímén fogtuk el, amíg az NNI munkatársai figyelemmel kísérték P. Attila és B. Róbert mozgását a fővárosban. Amikor B. Róbert elhagyta otthonát, rajtaütöttek a kollégák. Szintén az NNI nyomozói fogták el P. Attilát a fővárosban, XV. kerületi lakóhelye közelében néhány órával később” – összegezte Koncz Béla.

Ellenük emberrablás miatt folyik eljárás, három, korábban elfogott társaikat pedig személyi szabadság megsértésével gyanúsítják.

Ajánlott videó