Közélet

Ahogy szabadult, gyomirtóval akart ölni a somogyi férfi

halalfej(960x640)(1).jpg (halálfej, méreg)
halalfej(960x640)(1).jpg (halálfej, méreg)

A nőt egy lakatlan házba kényszerítette, majd megitatta vele a mérgező anyagot.

Előre kitervelten elkövetett emberölés kísérlete – emiatt áll hamarosan bíróság elé egy somogyi férfi. Azzal vádolják, hogy tavaly tavasszal gyomirtóval próbálta megölni volt feleségét. A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A Somogy Megyei Főügyészség közlése szerint a vádlott március végén szabadult feltételesen. Azért ült, mert fogva tartotta feleségét, illetve végezni próbált a nő szüleivel. Miután kiengedték, szeretett volna visszamenni volt párjához, de hiába próbálkozott, így gyilkossággal kezdte fenyegetni őt. Emiatt július végén távoltartást rendelt el a bíróság.

Ám a végzés nem állította meg a férfit: augusztus elején, egyik este arra kényszerítette volt feleségét, hogy menjen vele egy lakatlan, szennai házba. Azt mondta, mindkettőjüknek meg kell halnia. A házban már ott “várta őket” az odakészített gyomirtó. Körülbelül másfél decit itatott meg a nővel, majd lehúzta a maradékot. Egykori párja rosszul lett a szertől, többször hányt, de hajnalban végül eljöttek az épületből, a nőnek pedig sikerült elszöknie.

Az ügyészség fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik