Közélet

Kölcsönkapott Lamborghinit törtek rommá az M7-esen

kiégett lamborghini (kiégett lamborghini)
kiégett lamborghini (kiégett lamborghini)

A sofőr ki akarta próbálni, mit tud a kocsi. Egy barátját is vitte, aki súlyosan megsérült a balesetben. Ő kamerázott menet közben.

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki tavaly ősszel száguldozott, majd balesetet szenvedett egy Lamborghinivel az M7-es autópályán. Az autósnak súlyos egészségromlást okozó közúti veszélyeztetés miatt kell hamarosan bíróság elé állnia.

A Somogy Megyei Főügyészség keddi tájékoztatásából kiderül, hogy a sofőr nem is a saját kocsiját törte rommá, a Lamborginit egy ismerősétől kapta kölcsön. Elvitte egy barátját is autózni, hogy kipróbálják, mit tud a jármű. Budapestről Székesfehérvárra mentek, ott hajtottak fel a sztrádára. Útjukat – így a későbbi balesetet is – mobitelefonnal rögzítették.

Az ügyészség szerint a sofőr többször túllépte a megengedett sebességet, öt alkalommal kétszer annyival ment, mint lehetett volna, egyszer pedig 320 kilométer per óránál is gyorsabban hajtott. Száguldozás közben nem egyszer kerültek balesetveszélyes szituációba.


Ennyi maradt a kocsiból (Fotó: police.hu)

Amikor a baleset történt, 307 kilométer per órával haladtak. A sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett, nekiütközött a bal oldali szalagkorlátnak majd egy hídperemnek, ezután átsodródott a jobb oldali sávba, ahol ismét nekiment a szalagkorlátnak. Végül az vízelvezető árokban landoltak, a Lamborgini fejtetőre borult és kigyulladt. A vádlott még időben kihúzta utasát, de így is súlyos, hónapok alatt gyógyuló sérülései keletkeztek, és súlyos egészségromlást szenvedett.

Az ügyészség szerint az autósnak börtönben a helye, így végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak.

Ahogy arról beszámoltunk, a Lamborgini alkatrészei később feltűntek az interneten, a fékjét 336 ezer forintért kínálták eladásra, mint relikviát, ritkaságot.


Fotó: olx.hu

Olvasói sztorik