Közélet

Gyilkos azbeszt Selypen – tovább küzd az özvegy

azbeszt (azbeszt)
azbeszt (azbeszt)

Az asszony férje halála után egyedül maradt lányával és beteg kisfiával.

György Zsolt volt az első, aki beperelte az államot, miután évekig ott hevert a mérgező aszbeszttörmelék otthona közelében. A férfi mezoteliómában szenvedett, és bele is halt. Özvegye egyedül maradt két gyermekkel: lányával és beteg kisfiával. Az asszony nem adja fel a közdelmet – írja a Bors.

“Furcsa az élet. A kisfiam, Ricsi tolószékbe kényszerült az SMA-2 típusú izomsorvadás miatt. Eddig mindig beletörődve beszélt arról, hogy soha nem fog tudni járni. De az utóbbi időben már azt mondogatja, hogy fel fog állni” – idézte fel gyermeke szavait a lapnak.  Az asszony a munka mellett lelkileg készül arra, hogy bíróságon szálljon harcba elhunyt férje igazáért. Zsákszámra küldözgeti a papírokat a hivataloknak. Nagylánya sokat segít neki, de azt mondja: ezt a helyzetet nagyon nehéz kezelni.

“Sokan mondják, hogy az idő minden sebet begyógyít. Szerintem ez nem igaz. Ahogy telik az idő, úgy veszem észre, hogy csak rosszabb” – tette hozzá. 

Múlt héten a háromgyermekes lőrinci édesapát nem tudta meghallgatni a törvény­szék, mert a magyar állam képviseletében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adminisztrációs hiba miatt nem jelent meg a tárgyaláson. Kedden egy újabb károsult ügye kezdődne a bíróságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik