Közélet

Életfogytiglant kapott a Pest megyei halálbrigád feje

Négy társa esetében enyhébb ítélet született. Ők 14-15 év múlva szabadulnak.

Jogerősen tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett döntésével azt a férfit, aki 2008 és 2010 között négy embert ölt meg, társaival pedig ékszerboltokat rabolt ki, több tízmilliós zsákmányra téve ezzel szert.

Négy társa esetében – akiket első fokon 16-17 éves fegyházbüntetésre ítéltek – 14-15 évre enyhítette a büntetést Lassó Gábor tanácsa, egyebek mellett törölve az ítéletből a bűnszervezetben elkövetést, valamint megadva mind a négyüknek a feltételes szabadlábra helyezés kedvezményét.

Két, lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés, illetve egy, folytatólagosan elkövetett orgazdaság miatt elítélt társukat ennél jóval rövidebb tartamú szabadságvesztéssel büntetett a másodfokú tanács.

A romániai születésű, magyar származású, középkorú férfi – aki nem vett részt a keddi ítélethirdetésen – 2003-ban jött Magyarországra és az eljárás adatai szerint 2008 és 2010 között megölt két százhalombattai férfit és egy vietnámi házaspárt, továbbá társaival több fegyveres ékszerbolti rablást követett el, melyek során sok tízmillió forintot zsákmányoltak.

Az eljárás adatai szerint a négy áldozatot a most tényleges életfogytiglannal sújtott férfi lőtte le közvetlen közelről. Egyiküknek előre megástak egy gödröt, és ott végzett vele az elsőrendű vádlott. A vietnámi házaspárt rendőregyenruhában, intézkedést színlelve tartóztatták fel, a sértettek pedig később már hiába könyörögtek kegyelemért azzal, hogy odaadják a pénzüket, az elsőrendű vádlott fejbe lőtte őket.

A 2010-ben elfogott férfi két és fél éve első fokon tényleges életfogytiglant, négy társa, akik az élet elleni cselekményekben is közreműködtek, 16-17 év fegyházat kapott. A büntetőügy ügyészi és védői fellebbezések folytán került másodfokon a táblára. Mindeközben V. Sándor ellen Romániában is vádat emeltek ott elkövetett fegyveres rablások miatt.

Ajánlott videó