Közélet

Gyufával teli raktár lángolt Szegeden – három sérült

Az épületben ötvenen dolgoztak, néhányak közülük foszforfüstöt lélegezhettek be.

Tűz ütött ki egy raktárépület harmadik emeletén Szegeden, a Bakay Nándor utcában hétfőn, késő délelőtt. A helyszínre Szegedről három, a kisteleki katasztrófavédelmi őrsről és Makóról egy egység érkezett, az oltást a hódmezővásárhelyi vízszállító és a szegedi magasból mentő, létrás jármű is segítette. 

Összesen ötvenen dolgoztak az épületben, közülük kilencen a lángba borult harmadik emeleten, de mindenki a saját erejéből hagyta el a helyszínt, nem kellett kimenteni senkit. A legfrissebb információk szerint három ember sérült meg a tűzben, ők valószínűleg füstmérgezést szenvedtek, mivel foszforfüstöt lélegezhettek be. 

A lángoló épületrészben faanyagokat, kartonpapírt tároltak, a rendelkezésre álló információk szerint veszélyes anyag nincs bent. A füst miatt lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, ugyanis a tűz által érintett harmadik szint magasabban fekszik, mint a környező lakóházak.

A helyszínen dolgozó egységek eloltották a lángokat. A tűzoltók most az épületben lévő dobozokat vizsgálják át, ezekben gyufát tárolnak, és van, amelyiket hűteni kell – közölte a katasztrófavédelem. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik