Közélet

Megszóltalt a Szigetszentmiklóson túszul ejtett nő

A férfi az éjszaka közepén hívogatta volt párját, kattogtatta a fegyverét, és azt mondta, megöli magát, de két embert magával visz.

A bíróságon folytatódott a szigetszentmiklósi zöldségesbolt mögött, két éve lejátszódott családi dráma. A csütörtöki tárgyaláson az ügy mindhárom főszereplője a könnyeivel küszködött – írja a Bors. Mint ismert, a férfi fegyverrel kocsiba kényszerítette volt párját, majd a nő új párjának munkahelyéhez hajtott vele. Fegyverét többször elsütötte. Nem tudta feldolgozni, hogy vége a kapcsolatuknak.

“Elköltözése után Gyula többször felhívott az éjszaka közepén. A fegyverét kattogtatta a telefonba, és azt mondta, hogy vé­gez­ni fog magával, de még két embert magával visz. 2013. július 25-én óvodába vittem a lányokat. Egyszerre csak megjelent Gyula, és a kocsimba ültetett. Tamás munkahelyéhez érve ki tudtam ugrani az autóból, segítségért kiáltoztam. Gyula rohant mögöttem, és többször rám lőtt. Egy golyó Tamás kezét találta el. Utána elrángatott a szántóföldre, és rám fogta a fegyverét. Kérleltem, hogy ne tegye meg, gondoljon a gyerekeinkre. Tomi tíz méterre állhatott tőlünk. Gyula azt mondta neki, hogy választhat: őt vagy engem lőjön le. Tomi akkor ezt mondta: itt va­gyok, inkább ve­lem végezz” – idézte fel a nő.

A bíró megkérdezte az asszonytól: haragszik-e volt férjére, akarja-e megbüntetését. Azt válaszolta, hogy nem haragot, hanem iszonyú félelmet érez. Akarja a büntetést, de rettegve gondol arra az időre, amikor volt férje kiszabadulhat, mert szerinte be fogja fejezni, amit elkezdett.

A tárgyaláson egyébként kiderült, a nő a túszdráma után feleségül ment új párjához és gyermekük is született.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik