Közélet

Havazás: árokba csúsztak, úton rekedtek

havazás (havazás)
havazás (havazás)

Pénteken is okozott gondokat az időjárás, félszáznál több alkalommal vonultak a tűzoltók.

Este hét óráig több mint ötven esethez riasztották a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. A balesetek főleg ott fordultak elő, ahol hókásásak maradtak az utak, téliesek az útviszonyok. Főleg árokba csúszott járművek, személyautók, buszok, teherautók okoztak gondot, illetve azok a teherjárművek, melyek az úton megcsúszva nem tudtak tovább haladni. A tapadó hó miatt leszakadó ágakhoz és kidőlt fákhoz is vonulniuk kellett.

Egy ideig nem hajthattak be a kamionok Győr-Moson-Sopron megyéből Szlovákiába, de a rajkai és vámosszabadi határátkelőknél már feloldották a korlátozást. A komáromi átkelőhelynél sincs már érvényben hasonló intézkedés.

A rajkai határátkelőnél estig várakozó kamionosoknak a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei meleg teát vittek. A megyei katasztrófavédelem szóvivője közölte: ha autók rekednek az utakon az időjárás miatt, a szeretetszolgálat étellel, meleg ruhával segít.

Újra közlekedhetnek a teherautók Ajka és Veszprém között a 8-as főúton, valamint Pápa és Devecser közt, korábban az erős havazás miatt vezettek be korlátozást. A 2-es főút katalinpusztai szakaszán a jegesedés okozott gondot, de ezt is megoldották. Szintén a 2-esen Nagyoroszi és Drégelypalánk közt árokba csúszott egy kamion, majd egy másik, azt kikerülni próbáló kamion is elakadt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik