Közélet

Az utcán rugdosta halálra ismerősét egy fiatal Hevesben

Rendorsegi-kordon(960x640).jpg (rendőrség, kordon, szalag, rendőrségi szalag, )
Rendorsegi-kordon(960x640).jpg (rendőrség, kordon, szalag, rendőrségi szalag, )

A férfinak néhány beszólás miatt kellett meghalnia. Volt, aki végignézte a bántalmazást, mégsem tett semmit.

Emberöléssel vádol az ügyészség egy 23 éves fiatalt, aki Heves megyében, az utcán összeverte ismerősét, majd hagyta meghalni. Volt, aki végignézte a bántalmazást, de nem tett semmit. Ő segítségnyújtás elmúlasztása miatt állhat bíróság elé hamarosan.

A Heves Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint az eset tavaly áprilisban történt Zagyvaszántón.Az 59 éves áldozat a délutáni órákban jelent meg a presszóban, ahol ő és a két vádlott is törzsvendégek voltak. Utóbbiak este érkeztek a kocsmába. A férfi külön asztalnál ült, és többször “beszólt” későbbi gyilkosának, ami a másodrendű vádlottnak – egy 34 éves vállalkozónak, egyben a fiú főnökének – nem volt ínyére. Először rászólt, majd pofon vágta a kötekedőt. De nem sikerült elhallgattatnia, ezért fejbe rúgta az alkalmazottját szidalmazó férfit.

A részeg vádlottak éjfél után indultak haza, az előzmények ellenére a későbbi áldozattal együtt. Kezdetben még támogatták is, mivel ő már járni is alig tudott. Ennek ellenére a férfi ismét szidni kezdte őket, a fiú ezután legalább négyszer fejbe illetve mellkason rúgta közepes erővel. Az áldozat megtett még néhány métert, majd összeesett az úttesten. A páros ezután lefeküdt az útpadjára, ahol aludtak fél órát, majd elindultak haza. A férfi igen súlyos arckoponya- és bordatöréseket szenvedett, végül az ezekhez társuló vérbelégzés okozta a halálát.

A vádlottak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást. A Heves Megyei Főügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a másodrendű vádlott esetében lehetsőget a próbaidő kiszabására is. Emellett köteleznék a párost a több, mint 11 millió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik