Közélet

A Kajmán-szigeten csaptak le a magyar csalóra

A férfit és társait saját ügyvédjük perli mondván, átverték. Az egyik beugró védőről pedig kiderült, hogy a helyi börtön őre.

A Kajmán-szigeteken bukott le társaival egy 39 éves magyar férfi, ki három társával együtt több mint 115 ezer dollárt – 32 millió forintot – csalt ki bankautomatákon keresztül. A csapatot néhány hete fogták el, de csak most kezdték el a tárgyalásukat, ami rögtön kabaréba fulladt. A társaságot védő egyik ügyvéd ugyanis beperelte védenceit, mert állítása szerint átverték. Steve McField azt mondta: hiába ígértek neki busás tiszteletdíjat, egy fillért sem kapott – írja a Bors.

Az ügy furcsasága, hogy semmilyen szerződést nem kötöttek a felek, ráadásul az egyik „beugró” ügyvéd nem más, mint a helyi börtön őre. Emiatt vizsgálatot is indítottak. A másik botrányos jelenet a tárgyalást segítő tolmácsoknak volt köszönhető, akik a helyi hírek szerint kézzel-lábbal próbáltak fordítani. Az ügyet most két hétig elnapolták, ugyanis a bíró megelégelte a bénázást. Ennyi idô alatt kell új tolmácsokat találni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik