Közélet

Embert akart öletni, 2 év 4 hónapot kapott érte

A férfi úgy akart bosszút állni volt párján, hogy valakivel megöleti élettársát.

Helybenhagyta Szegeden megtartott tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtábla annak a férfinak az ítéletét, aki meg akarta öletni volt párja barátját. A bíróság – egyebek mellett – emberölés előkészületében találta bűnösnek a vádlottat, aki jogerősen 2 év 4 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztést kapott.

A Szegedi Ítélőtábla közlése szerint a korábban már többször büntetett férfi 2005-ben ismerkedett meg egy nővel, akivel rövid ideig együtt is élt. Kapcsolatuk ideje alatt – 2009 áprilisában – a vádlott egy korábbi bűncselekmény miatt rács mögé került. Kezdetben a nő még vele maradt, ám 2010 nyarán megismerkedett valakivel, és össze is költözött vele. Amikor a férfi 2011 nyarán megtudta, szakított, ám a történtek megviselték.

Következő év februárjában szabadult, ekkor szeretett volna kapcsolatba lépni volt párjával, de a nő elzárkózott ettől. Ezután zaklatni kezdte az asszonyt, megjelent a munkahelyén, hívogatta telefonon, üzent sms-ben, e-mailen, mígnem volt párja feljelentette. Később személyesen is találkoztak, de összevesztek.

A vádlott ezután eldöntötte, bosszút áll. Azt tervezte, hogy – segítséggel – kárt tesz a nő új barátjában, így okoz fájdalmat egykori párjának. Megismerkedett egy emberrel, akit arra kért, bűnözői kapcsolatai révén kutasson fel egy olyan személyt, aki „tolókocsiba veri” a férfit. Mindezért félmillió forintot fizetett volna.

Végül arra jutottak ismerősével, hogy célszerűbb lenne megöletni az asszony párját, mert akkor később nem tudna ártani neki. Ezen a találkozón a férfi azt ígérte, fényképeket és információkat szerez leendő áldozatáról. Segítője pedig azt, hogy keres valakit, aki végrehajtja a megbízást. Ám ez nem állt szándékában, azt tervezte, ha a vádlott ismét felkeresi, hogy átbeszéljék a dolgot, hangfelvételt készít és értesíteni fogja a rendőrséget.

A vádlott fényképeket is készíttetett egy ismerősével, aki egyébként nem tudta, mire kellenek a fotók. Ezekkel kereste fel a cinkosának hitt férfit, aki rögzítette a beszélgetést. Ebből egyértelműen kiderült, hogy a vádlott gyilkosságra készült. A felvétel a rendőrségen landolt, a vádlottat pedig elkapták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik