Közélet

Békési családirtó: „Nekem is meg kellett volna ott halnom”

Kriminálpszichológusnak beszélt a férfi, aki négy emberre lőtt rá. Ketten nem élték túl a támadást.

A nyomozóknak egy mondatot sem árult el borzalmas tettének részleteiről és okáról a magyarbánhegyesi családirtó, azonban a kriminálpszichológusnak beszélt a történtekről. A Blikk információi szerint a borzalmas tettét úgynevezett kiterjesztett öngyilkosságnak szánta, vagyis végezni akart magával a mészárlás után. Az igazságügyi szakértőnek a következőket mondta minderről: „Elszámoltam magam, az utolsó töltényt magamnak szántam. Nekem is meg kellett volna ott halnom, de nem maradt töltényem.”

A családirtó arról is beszélt a szakembernek, hogy szerinte későbbi áldozata – volt párjának élettársa – provokálta ő és a mészárlás előtt az interneten üzengetett neki. Az egyikben állítása szerint azt írta, ha törik, ha szakad, a kislányt elveszi tőle, akár az élete árán is.

A szakértő szerint elképzelhető, hogy a családirtó megpróbál majd végezni magával. Legalábbis a kriminálpszichológus tapasztalatai szerint ennek komoly veszélye van.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 47 éves vésztői férfi két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített tavaly májusban egy magyarbánhegyesi házban:  kislánya édesanyját, nagymamáját és akkori élettársaikat akarta megölni. A fiatal nő és édesanyjának párja élte túl a támadást. Mindezt végignézte a férfi négyéves kislánya. A történtek után a lövöldöző elvitte a gyereket, átadta őt volt párjának, ahogy a fegyvert is, amelyet az asszony bedobott a Kettős-Körösbe. A nőt bűnpártolással gyanúsították meg. A rendőrség január közepén közölte, lezárták a nyomozást, vádemelést javasolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik