Közélet

Tizenkét évet kapott a Baross téri rendőrgázoló

A férfi - aki ivott és drogot is fogyasztott - tolatás közben sodorta el az egyenruhást.

Tizenkét év fegyházra ítélte – jogerősen is – a Baross téri rendőrgázolót a Fővárosi Ítélőtábla szerdán – írja az MTI.  A férfi eljárás alatt elismerte, hogy hibázott, és sajnálkozott a halálos tragédia miatt, de részben a rendőri intézkedést okolta a történtekért. Hangsúlyozta ugyanakkor: se megölni, se bántani nem akart senkit.

A tragédia 2010 nyarán történt Budapesten. A férfi kábítószert fogyasztott és ivott is, ilyen állapotban ült volán mögé. Zuglótól egészen Kőbányáig menekült az egyenruhások elől, veszélyeztetve sokakat. Végül a Keleti pályaudvarnál, tolatás közben gázolt halálra egy rendőrt. Ahogy arról beszámoltunk, korábban azt mondta, be akarta fejezni a menekülést, ezért félreállt és leállította a kocsi motorját. Ekkor a rendőrök fegyvert fogtak rá. Azt hitte, le akarják lőni, ezért kapcsolt hátramenetbe és indult el.

Az ügyészség szerint hivatalos személy sérelmére elkövetett szándékos emberölés történt, amelyért életfogytiglan járna. Ám az ítélőtábla csupán közúti veszélyeztetés minősített esetét látta bizonyítottnak, amelyért legfeljebb 12 év szabható ki.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik