Közélet

Öngyilkos lett az áthelyezett rendőr

Két hete lett öngyilkos az a fiatal rendőr, akit nem sokkal halála előtt áthelyeztek a területéről egy másik osztályra, hiába tiltakozott a döntés ellen. A férfi állítólag hetek óta elkeseredett és zaklatott volt.

A Blikk információi szerint a 28 esztendős V. Dániel négyszer emelt panaszt a számára érthetetlen és elfogadhatatlan döntés ellen. Felettesei nem adtak neki sok választási lehetőséget, csak azt, hogy ha valami nem tetszik, szereljen le, és fordítson hátat a rendőri pályának, aminek egész addigi életét szentelte. “Dániel tehetetlennek érezte magát, hogy vele bármit megtehetnek a felettesei, neki pedig egy szava sem lehet a saját hivatásában. Nem tudni, mi volt az utolsó csepp a pohárban január 12-én, hétfőn, délután 2-kor, amikor a kapitányságon meghúzta a ravaszt” – írja a lap. A fiatal rendőr a II. kerületi kapitányságon lőtte fejbe magát.

A lap kereste a rendőrséget az esettel kapcsolatban, de azt a választ kapta, hogy közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit, illetve a hatályos jogszabályok alapján pillanatnyilag nem adhatnak bővebb tájékoztatást. Az újság azt is szerette volna megtudni, felelősnek érzi-e magát a rendőrség a férfi halála miatt. 

Különös szál a tragédiában, hogy a haláleset másnapján valaki törölte a rendőr Facebook-adatlapját, és minden fotó és vele kapcsolatos információ eltűnt az internetről. 

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik