Közélet

Nevelőapjával kezdett viszonyt a zalai tini – két súlyos bűncselekmény a vád

Birosag(210x140).jpg (bíróság, )
Birosag(210x140).jpg (bíróság, )

Kocsit raboltak, hogy megszökjenek, tulajdonosát pedig nem engedték el - személyi szabadság megsértése és jármű önkényes elvétele miatt állnak bíróság elé.

Vádat emelt az ügyészség egy kamaszlány és nevelőapja ellen, akik – miután viszonyukat nem nézte jó szemmel sem környezetük, sem a gyermekvédemi hatóságok – úgy döntöttek, hogy megszöknek. Ehhez azonban kocsit raboltak, az autó tulajdonosára pedig fegyvert fogtak és nem engedték el.

A férfi és a lány között 40 év a korkülönbség, a lány 15, a férfi pedig 55 éves. A Zala megyei Főügyészség közlése szerint a “pár” kapcsolata hosszabb ideje tartott már. Tavaly, október végén szöktek el, Nagykanizsán, egy parkolóban csaptak le: gáz-riasztó fegyvert szorítottak egy nő testéhez, aki éppen be akart szállni az autójába. Ezután betuszkolták őt a kocsijába és elhajtottak. A tulajdonos félelmében átadta a kulcsot a férfinak, őt pedig átparancsolták az anyósülésre. Míg a férfi vezetett, a hátsó ülésen ülő lány szegezte a fegyvert a nőnek.

Miután elindultak, a férfi el akarta venni az autós mobilját, hogy ne tudjon azonnal segítséget hívni, de a nő azt mondta, hogy nincs telefonja. A forgalmi engedélyt is kérték tőle, de különböző kifogásokra hivatkozva azt sem adta oda. A páros  ezután közölte, hogy nekik csak a kocsija kell, ezért őt kiteszik. El akarták venni a táskáját, de nem számítottak arra, hogy a nő ellenáll, és még az indítókulcsot is sikerül kirántania. Miután sikerült elmenekülnie, azonnal hívta a rendőröket. A lányt és a férfit nem sokkal később elkapták.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik