Közélet

Hat és fél évet kapott a sógorát megkéselő vésztői férfi

A megkéselt férfi azt mondta, nem haragszik. Mindezt annak ellenére, hogy támadója egyszer mellkason szúrta, és még négyszer próbált sebet ejteni rajta a késsel.

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtotta szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a vésztői férfit, aki 2013 őszén mellkason szúrta testvére élettársát. A táblabíróság emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 47 esztendős támadót.

A vádlott lánytestvére 2000-től élt élettársi kapcsolatban párjával, ám gyakoriak voltak köztük a veszekedések. 2009-ben szétváltak, ám három év múlva, az akkor ötéves gyerekük miatt újra összeköltöztek a nő által bérelt házban. Viszonyuk azonban ekkor sem volt felhőtlen, sokszor összevesztek, elsősorban a pénz miatt.

2013. október 8-án azzal kereste meg az asszony fivérét, hogy nem bírja tovább párjával, ki akarja rakni a házból. A vádlott – aki jelentős mennyiségű alkoholt ivott – és testvére megállapodtak, megpróbálják végleges távozásra bírni a férfit. Elmentek a házba, ahová a vádlott egy kést is magával vitt. A férfi este 7 körül ért haza, és amikor fel akarta kapcsolni a villanyt, sógora a késsel nagy erővel mellkason döfte, majd miközben azzal fenyegette, hogy megöli, még négyszer próbálta megszúrni.

Végül kimenekült a házból, majd ő és a vádlott is bejelentést tett a rendőrségen. A sérültet a mentők kórházba vitték, ahol műtéten esett át.

A megkéselt férfi megbocsátott a vádlottnak, aki az eljárás alatt arra hivatkozott, hogy a sógora mozdulatát félreértve azt hitte, meg akarja ütni, így ezért szúrta meg, védekezésként. A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik