Közélet

Halála napján ruhát akart ajándékozni gyilkosának a polgárdi nő

gyilkosság polgárdiban (gyilkosság polgárdiban)
gyilkosság polgárdiban (gyilkosság polgárdiban)

Az asszony pénzzel és cigarettával is segítette támadóját, aki több nagy erejű ütést mért fejére, elvágta a torkát.

Halála napján ruhát akart ajándékozni gyilkosának az a nő. Korábban is pénzzel, cigarettával segítette életének kioltóját – írja a Zsaru magazin. Az emberöléssel gyanúsított férfit egy nap alatt azonosították és fogták el a Fejér megyei nyomozók.

A 67 éves nő fia azzal hívta fel a rendőrséget Polgárdiból december közepén, hogy édesanyja a spájzban fekszik és nem ad életjelet magáról. “Az orvosi vizsgálat idegenkezűséget állapított meg, az áldozat fejét több nagy erejű ütés érte, torkát elvágták” – mondta a lapnak Burján István őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Fotó: FMRFK/ Bartalus Laura

Az asszony valóságos erőddé alakította otthonát, biztonsági rendszerek óvták az illetéktelenektől. Mivel erőszakos behatolásnak nem volt nyoma, az egyenruhások egy az áldozat számára ismerős, a házba bejáratos embert kezdtek keresni. Végül kiderült, a tettes egy 41 éves férfi, aki egy nővel járt a házban a gyilkosság napján, ahol fémhulladékot szedtek össze.

Még aznap este elfogták őket. Mindketten tagadtak, ám később a férfi már azt mondta, ő csak figyelőként vett részt a bűncselekményben. A kihallgatással párhuzamosan a nyomozók kamerafelvételeket elemeztek és végigjárták az áldozat háza körüli útvonalat. Végül megtalálták a svédkulcsot és a véres kést, valamint az áldozat táskáját.

Később a férfi mindent bevallott. Elmondta, hogy ismerőse ártatlan, csak bosszúból keverte a történetbe. Állítása szerint félelemből ölt. A háznál az udvarban végzett munka után lopni próbált az asszonytól, de az rajtakapta. Megijedt attól, hogy leleplezték, ezért a keze ügyében lévő szerszámmal újra és újra lesújtott a fejére, majd egy késsel elmetszette a nyakát. A házból néhány ezer forintot vitt el, amiből kifizette egy korábbi tartozását és egy hitelre vásárolt mobiltelefont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik