Közélet

Halálos gázolás és balesetek az ország útjain

Szalagkorlátnak ütköző, árokba csapodó és karambolozó járművekhez riasztják a mentőket, a tűzoltókat és a rendőröket.

Járművek az árokban reggel

Árokba borult egy román rendszámú utánfutós kisbusz a 8-as főúton Devecser térségében, közel a Pápai úti kereszteződéshez, szombat reggel. A járműben hat felnőtt és egy gyermek utazott. Az ajkai hivatásos tűzoltók félpályás útlezárás mellett dolgoznak a műszaki mentésen. A katasztrófavédelem kérte az arra haladókat, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg az érintett útszakaszt.

Hasonló baleset történt Szemenye térségében is, ugyancsak a 8-as főúton: árokba hajtott és a tetején állt meg egy autó. Az elsődleges információk szerint egy ember súlyosan megsérült. A vasvári önkormányzati és a hosszúperesztegi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, ahol félpályás útzár volt érvényben.

Kecskeméten, szombat reggel halálos gázolás is történt, gyalogost ütött el egy autó.

Szalagkorlátot szakító kocsik a sztrádán

Az M3-ason, a 43-as kilométernél a leállósáv melletti szalagkorlátot szakította át egy kocsi Hévízgyörk térségében, a kifelé vezető szakaszon. Az aszódi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói eltávolítják a szalagkorlát úttestre belógó darabját. Kérték az arra közlekedőket, segítsék az ott dolgozó hatóságok munkáját és fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett útszakaszon.

Baleset történt az M7-esen is szombat délelőtt. A rendelkezésre álló adatok alapján a jobb oldali pályán – Siófok irányába – egy kocsi a 49-es kilométerszelvényben, vagyis Sukoró és Pákozd között szintén szalagkorlátnak ütközött. A helyszíni szemle és műszaki mentés idején az érintett útszakaszon fél pályán haladhatott a forgalom. Torlódás ez idáig nem alakult ki – közölte a rendőrség.

Újabb balesetek a délelőtti órákban

Székesfehérvár határában, a 81-es főúton két kocsi karambolozott. A helyszíni szemle és műszaki mentés idején egy sávban haladhatott a forgalom, rendőri irányítás mellett.

Konténereket szállító tehervonattal ütközött egy kocsi a sántosi vasúti átjáróban. Elsődleges információk szerint a balesetben egy ember súlyosan megsérült. A kaposvári hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre a műszaki mentéshez, amelynek idejére állt a vasúti forgalom.

Elakadt egy nyergesvontató a 82-es úton Csesznek térségében, az emelkedő aljánál. A zirci önkormányzati tűzoltók drótkötéllel próbálják kimenteni a bajba jutott járművet. A műszaki mentés idejére teljes útlezárás volt érvényben.

A 61-es főúton, Böhönye és Nagybajom között, utóbbi településhez közelebb árokba borult egy kisbusz. A járműben négyen utaztak, nem sérültek meg a balesetben. A böhönyei önkormányzati tűzoltók dolgoztak a műszaki mentésen, amelyhez erőgépet kértek a helyszínre. A forgalom félpályán haladhatott.

Fejérben, Gánt-bányatelepnél felborult egy kamion. A műszaki mentés idején teljes útlezárásra kellett számítani a gánti bányatelepnél, a jármű ugyanis elfoglalta az utat.

Árokba csúszott egy autószállító kamion Csornán, a 86-os főút Bartók Béla úti szakaszán. A jármű szerelvénye teljesen elfoglalta az utat. A csornai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói érkeztek a helyszínre. Mivel a 86-os főúton mindkét irányban állt a forgalom, ezért a katasztrófavédele kérte az arra járókat, lehetőség szerint válasszanak másik útvonalat.

Anyagi káros baleset történt 86-os számú főút, 148-as kilométer szelvényében, Csorna külterületén. A rendelkezésre álló adatok alapján egy teerautó a vontatmányával együtt a havas aszfalton megcsúszott és az úttesten keresztbe fordult. A helyszínen teljes útzárat rendeltek el.

Elakadt a havas úton egy nyergesvontató a 84-es főút 18-as és 19-es kilométerszelvényénél, Uzsa és Sümeg között. A sümegi önkormányzati tűzoltók mentették ki az elakadt járművet és egy személygépkocsi mentésén is dolgoztak, teljes útzár mellett.

Fának ütközött egy kisteherautó a 8-as főúton Somlójenőnél, közel az Iszkáz felé vezető úthoz. Az ütközéstől a jármű a másik oldalra csapódott, a fél útpályát elfoglalta. A kocsiban ketten utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. Az ajkai hivatásos tűzoltók dolgoztak a műszaki mentésen.

Lángoló kocsi kora délután

Kigyulladt egy kocsi az M7-es autópálya 78-as kilométerszelvényénél, Szabadbattyán térségében, a jobb pályán. A jármű a leállósávba húzódott, amikor vezetője műszaki hibát észlelt. A polgárdi önkormányzati tűzoltók kezdték oltani a lángokat, amelyet a székesfehérvári hivatásos tűzoltók folytattak. A forgalom már megindulhatott.

Csúszik Somogy

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívást tett közzé melyben azt írják, hogy a szombaton érkezett csapadék miatt a megyei útjai havasak, csúszósak, fokozottan balesetveszélyesek. Az M7-es autópályán a megengedettnél kisebb sebességgel lehet haladni. Kérik a sofőröket, hogy a megváltozott időjárási és útviszonyoknak megfelelően lassabban, körültekintően, óvatosan vezessenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik