Közélet

Kukában talált csecsemővel verték át a mentőket

mentő (mentő, )
mentő (mentő, )

A rendőrök a mentőkkel együtt átkutatták a környék hulladéktárolóit és a kukásautót is.

Csúnyán átverték a mentőket péntek délelőtt. Az Országos Mentőszolgálathoz segélyhívás futott be, a bejelentő azt mondta, Balatonalmádiban, egy kukában, egy szatyorba csomagolt síró újszülöttet találtak.

A mentők azonnal esetkocsival siettek a helyszínre, illetve – párhuzamos riasztással – a veszprémi koraszülött-mentőt is értesítették és elindították.

A mentők a rendőrök segítségével átkutatták a környék hulladéktárolóit és a kukásautót is, de csecsemőt nem találtak, a hívás valótlan tartalmú, szándékosan félrevezető volt. Az ügyben rendőrségi eljárás indult – közölte az Országos Mentőszolgálat.

 Szigorúbb szabályok

Mint ismert, 2013. szeptember elsejével módosult a szabálysértési törvény, van ahol szigorították, van, ahol enyhítettek a korábbi rendelkezéseket. Az egyik újítás éppen azokra sújt le, akik a segélyhívókat – a 104-et, a 105-öt, a 107-et valamint a 112-t „nem rendeltetésszerűen” használják, magyarán szórakozásból hívják a mentőket, a rendőröket, netán a tűzoltókat. A törvény nem csak a vicceskedők fejére koppint rá, bírságra számíthat az is, aki trágár szavakkal illeti a hatóságot. A döntést azzal indokolták, hogy ezek a hívások megakadályozzák a valódi segélykéréseket. A bírság összege ötezer és 150 ezer forint között mozoghat, és közmunkát is kiszabhatnak: 6 órától egészen 180 óráig. Ha valakit többször is rajtakapnak, azt súlyosbító körülményként értékelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik