Közélet

Gyereket szült munkaadójának, majd utcára tették

Birosag(210x140).jpg (bíróság, )
Birosag(210x140).jpg (bíróság, )

Nyolc hónapos kislányáért küzd egy magyar nő, akit kihasznált osztrák főnöke.

Kislányáért küzd egy magyar nő, aki álláshirdetésre utazott ki Ausztriába, munkaadójától gyermeke született, majd utcára tették.

Katalin a Blikknek elmondta: egy családnál helyezkedett el, akik segítőt kerestek. Szerelembe esett a házigazdával. Terhes lett, de így is dolgoznia kellett – öt emberre főzni, mosni, takarítani, majd azt mondták neki, hogy így már a családhoz tartozik, így egyetlen fillér nélkül is kutya kötelessége ellátni a ház körüli teendőket.

Miután Katalin megszülte a kislányát és nem tudta vezetni a háztartást, a házigazda kidobta, a gyermeket viszont nem engedte elhozni. A nő feljelentette munkaadóját, gyermekelhelyezési per kezdődött, de az osztrák hatóságok csak széttárták a kezüket, amikor a nő hozzájuk fordult.

Az apa szerint az édesanyának pszichológiai gondjai vannak, a gyámhatóság munkatársának jelenlétében viszont látogathatja kislányát a meghatározott szabályok szerint. A bécsi magyar nagykövetség próbál segíteni Katalinnak, nehéz körülményeit látva kérték az ügyben illetékes bírónőt, hogy rendeljen ki az édesanya számára jogi képviselőt. A konzuli hivatal figyelemmel kíséri a bírósági eljárást, de az osztrák bíróság döntésébe nem avatkozhat bele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik