Közélet

“Most megdöglesz” – megkínoztak egy nőt Somogyban

Ütötte felmosónyéllel, fadarabbal, fojtogatta törölközővel, kábellel, leforrázta, és víz alá nyomta az őrjöngő exbarát.

Különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés – egyebek mellett ezért áll hamarosan bíróság elé egy férfi, aki tavaly januárban válogatott módszerekkel kínozta, bántalmazta élettársát Somogyban. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, az ügyészség azért küzd, hogy letöltendőt kapjon.

A férfi nem először volt agresszív párjával: korábban 3 év 8 hónap szabadságvesztéssel sújtották súlyos testi sértés és a sértett sanyargatásával elkövetett személyes szabadság megsértése miatt. A férfit 2013. augusztus végén engedték ki, bántalmazott párja akkor visszafogadta.

Az agresszív férfi azonban nem változott meg, többször megverte a nőt: volt, hogy fadarabbal és előfordult hogy ököllel ütötte élettársát, de arra is volt példa, hogy forró vízzel öntötte le. Ezután elrendelték a távoltartást, vagyis nem mehetett volt párja közelébe.

Tavaly, január 20-án a férfi a tiltás ellenére mégis elment hozzá, és egy egyméteres fadarabbal esett neki. Többször megütötte, ezután egy kábeldarabbal tette ugyanezt, majd fojtogatta. Később egy fém felmosónyéllel verte, aztán belelökte a fürdőkádba, fejét a víz alá nyomta, eközben azt üvöltötte neki, hogy „most megdöglesz”. Amikor a kiszállt a kádból, a dühöngő exbarát egy törölközővel fojtogatta. A nő súlyos állapotban került kórházba.

A Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki közlése szerint az üggyel összefüggésben a férfi ellen hamis tanúzásra felhívás vétsége miatt is vádat emeltek, miután a rácsok mögül kijuttatott levelében arra próbálta rávenni volt barátnőjét, hogy vonja vissza terhelő vallomását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik