Közélet

Válással hitegette áldozatát a tárnoki betonozós gyilkos

Az áldozatot eltűntként keresték, hosszú hónapok múlva derült csak ki, hogy a nőt megölték és elásták egy pincében.

Emberölés miatt áll bíróság elé hamarosan az a férfi, aki 2013 tavaszán megfojtotta, majd tárnoki háza alagsorában elásta és lebetonozta szeretőjét, miután összevesztek. A Pest Megyei Főügyészség közlése szerint a vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A házas férfinak évek óta viszonya volt áldozatával, kapcsolatukat nehézségek terhelték, elsősorban amiatt, hogy a vádlott folyamatosan azzal hitegette szeretőjét, hogy el fog válni és összeköltöznek, de nem így történt.

2013 áprilisában – amikor a férfi családja nem volt otthon – a nő autójával megjelent szeretője tárnoki házánál, ahol ismét összevesztek az összeköltözés miatt. A férfia vita hevében egy kötéllel hátulról a kanapéra rántotta szeretőjét ás megfojtotta. Testét ezután zsákba tekerte, házuk alagsorának betonaljzatát megbontotta, elásta és ismét beborította betonnal a helyiséget.  Táskáját és iratait elégette, az asszony kocsijának Tatabányán kibérelt egy garázst, a kocsi kulcsait pedig elrejtette.

Az áldozat családja április 25-én jelentette be az eltűnést. A bejelentés nyomán közigazgatási, majd büntetőeljárás indult. Az vált gyanússá ugyanis, hogy a férfi egy idő után nem fizette a garázs bérleti díját, így végül rábukkantak az autóra. A holttest csak 2014 januárjában került elő.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik