Közélet

Magyarországon járt a hummeres gázoló családja

"A látogatás a budapesti nagykövetségen nagyon érzelemdús volt, ott adták ki nekünk Thomas urnáját. Sok kérdés tisztázatlan és nyitott maradt" - írták a rokonok.

Két napot töltött Magyarországon a hummeres gázolóként elhíresült  férfi felesége. Mint kiderült, nem Ausztriában, hanem Magyarországon hamvasztották el a szegedi börtönben tavaly tisztázatlan körülmények között elhunyt elítélt holttestét – írja a Bors.

A férfi hozzátartozói által működtetett honlapon múlt pénteken egy bejegyzés jelent meg, amelyben a  rokonok azt írják, hogy egy utolsó, kétnapos utazást tettek Magyarországon. A szegedi börtönben átvették a férfi személyes holmijait, majd Ausztria budapesti nagykövetségére mentek. „A látogatás a budapesti nagykövetségen nagyon érzelemdús volt, ott adták ki nekünk Thomas urnáját. Sok kérdés tisztázatlan és nyitott maradt” – zárult a bejegyzés.

Pedig a férfi boncolási jegyzőkönyve már elkészült és hosszú idő után eljutott az ellene folyó büntetőperben képviselő dr. Buza János ügyvédhez is. A lap megkeresésére a jogász nem cáfolta, hogy a jegyzőkönyvet megkapta, azonban elmondta: a család kérésére nem közölhet részleteket.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hummeres gázoló október 10-én, 19 óra 39 perckor vesztette el eszméletét. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, de már nem sikerült megmenteni. A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, közigazgatási eljárás indult. Cellájában megtalálták a naplóját, melyben leírta, hogy öngyilkosságra készül.

A Délmagyar korábban azt írta, a fogvatartottnak egy osztrák szakorvos javaslatára írtak fel nyugtatót. Egyhavi adagot ugyanis a börtön engedélyével magánál tarthatott.  Értesüléseik szerint a toxikológiai vizsgálat ennek hatóanyagát mutatta ki az elhunyt vérében, mégpedig a normál dózis százszorosát. A férfi három hónapig gyűjtögethette a pirulákat, jóval a szeptemberi ítélethirdetés előtt eltervezhette az öngyilkosságot.

Mint ismert, a férfi első fokon 15 évet kapott, amiért 2012 októberében szándékosan elgázolt egy rendőrt.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik