Közélet

Különös kegyetlenséggel öltek a nagykőrösi gyilkosok

arnyek(960x640).jpg (árnyék, )
arnyek(960x640).jpg (árnyék, )

Az idős asszony sejtette, hogy vannak a házában, ezért meg sem moccant. Ennek ellenére rárontottak, ütötték és megkötözték.

Hamarosan bíróság elé áll két férfi egy 2013 szeptemberében történt, nagykőrösi gyilkosság miatt. A vád ellenük: nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés.

A két ceglédi férfi régóta ismerte egymást, egyikük Nagykőrösön járva felmérte a kiszemelt 91 éves asszony házát és a környéket, ahol élt. Úgy vélték, jó célpont lehet, mivel egyedül él, a közelben sincs nagy mozgás, forgalom. Úgy tervezték, pénzt és ékszereket fognak lopni.

Kocsival mentek a házhoz egyik éjszaka, amelyet a közelben parkoltak le. Leemelték az ajtót, így jutottak be az épületbe. Átkutatták a helyiségeket, és összesen tízezer forintot találtak. Áldozatuk felébredt a zajra, de nem tudott és nem is mert segítséget hívni, így csak csendben figyelt. A támadók végül rátörték az ajtót és felforgatták a szobát, közben követelték az asszonytól, árulja el, hogy rejtegeti a pénzét. Hogy szóra bírják, ütlegelni kezdték az ágyban fekvő, riadt lakót. Mindketten a fejét célozták. Ezután a helyiségben lévő elektromos vezetékekkel megkötözték a kezeit és lábait, majd sorsára hagyták a vérző asszonyt.

Csak másnap találtak rá az idős nőre, akit mentő szállított a Kecskeméti Kórházba. Az asszony a
gondos kórházi ellátás ellenére néhány nap múlva belehalt a sérüléseibe.

A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottakkal szemben, akik előzetes letartóztatásban várják a tárgyalásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik