Közélet

Balesetek és tucatnyi sérült az utakon

Karambolok, árokban landoló és oszlopnak csapódó kocsi. Többfelé útzárra kell számítani.

Árokba sodródott egy autó a 46-os számú főúton, Mezőtúr és Kétpó között hétfő reggel. A balesetnek négy sérültje van, őket a mentők a helyszínen ápolják. A katasztrófavédelem közlése szerint a műszaki mentést a mezőtúri hivatásos tűzoltók végzik, a munkálatok idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. Kerülni Kétpó felé lehet.

Ugyancsak négy sérültje van annak a balesetnek, amely az M3-as autópálya 70-es kilométerének közelében lévő felhajtónál történt, szintén a reggeli órákban: Gyöngyöshalász közelében, az autópálya Budapest felé vezető oldali felhajtóján egy kocsi lesodródott az útról, majd a sűrű növényzetben fejtetőre borult. A járműben összesen öten utaztak.

Pest megyében két, egymáshoz közeli helyszínen történt baleset az  M0-s és M2-es autóutak csomópontjában. A karambolok a Megyeri híd, illetve Vác felé tartó forgalmat akadályozzák. A katasztrófavédelem arról tájákoztatott, hogy többen megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A fővárosi tűzoltók a járműveket áramtalanították, a műszaki mentésben is segítenek. A teljes lezárás idején torlódásra számíthatnak, az autóutak szomszédos csomópontjai felé érdemes kerülni.

Fejérben, a 811-es számú főúton, Székesfehérvár határában két autó ütközött. A balesetnek egy súlyos és egy könnyű sérültje van, mindketten kórházba kerültek. A kocsik áramtalanítását és műszaki mentését a székesfehérvári hivatásos tűzoltók végzik, valamint a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A munkálatok és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

A 44-es főúton, Békésben, Kondoros és Kardos között oszlopnak csúszott egy kocsi. A szarvasi hivatásos tűzoltók már áramtalanították a járművet, és eltávolítják a sérült oszlopot, mert az veszélyesen megdőlt. A munkálatok ideje alatt forgalomkorlátozásra lehet számítani.

A rendőrség szerint Békés megyében, egész pontosan Szeghalom térségében 75 percen belül 6 közlekedési balesetről érkezett bejelentést.

Személyi sérüléssel járó karambol történt a 7-es főúton is, Siófok külterületén a Wesselényi Miklós és a Somlay Artúr utca kereszteződésében. A rendőrség azt közölte, hogy a rendelkezésre álló, elsődleges adatok szerint – eddig tisztázatlan körülmények között – két autó ütközött. Összesen két ember sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik