Közélet

„Mennyi az idő?” – fiatalokat raboltak ki Budapesten

A bűncselekményeket egyébként rendre Újbudán követték el.

Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik decemberben, hét alkalommal fiatalokat raboltak ki Budapesten. A támadók az esetek többségében úgy kezdeményeztek beszélgetést kiszemeltjeikkel, hogy megkérdezték tőlük, mennyi az idő. Amint a gyanútlan járókelők elővették a telefonjukat, hogy válaszoljanak a kérdésre, a páros elszedte azokat, és egyéb értékeket is követeltek. Egyik kiszemeltjükre például késsel ijesztettek rá Kelenföldön, a 4-es metró kijáratánál. A bűncselekményeket egyébként rendre Újbudán követték el.

A rendőrök végül azonosították a két 17 éves fiút. Egyiküket szerda este, otthonában fogták el, cinkosát pedig csütörtök reggel. Az egyik gyanúsított rokonai nem nézték jó szemmel, hogy szerettüket elviszik, ezért rátámadtak az egyenruhásokra. Őket is előállították.

A két gyanúsítottat az újbudai nyomozók elfogták, kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Rablás miatt indult ellenük eljárás és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat is – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik