Közélet

Állítja, csak majorannával töltötte meg a gyanús cigit

Az alufóliába csomagolt szert jelenleg szakértő vizsgálja.

A nagykanizsai járőrök a napokban, késő este ellenőriztek egy autót egy helyi bevásárlóközpont parkolójában. A kocsiban két huszonéves ült, akik elmondásuk szerint külföldről érkező ismerősükre vártak. A rendőrök átvizsgálták a járművet, ahol egy kardot, egy pár szövetkesztyűt és csavarhúzót, valamint csaknem egy tucat alufóliába csomagolt kábítószergyanús, növényi törmelékkel teli csomagot találtak. A fiatalokat előállították.

Mindkettőjüket tanúként hallgatták ki a nyomozók. Egyikük azt állította, az alufóliában csak majoránna, orvosi zsálya és arcszesz keveréke van. Ezeket otthonában csomagolta be, öngyújtóval egy kicsit megmelegítette és végül kisebb mennyiségekre osztva zsebre tette. A másik férfi viszont azt mondta a rendőröknek, hogy a csomagokban herbálfű lapul, amelyeket az internetről rendeltek.

A lefoglalt, kábítószergyanús anyagokat a rendőrök szakértő bevonásával vizsgálják. A rendőrség csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt indított eljárást az ügyben.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik