Közélet

Bánja a szemtanú, hogy nem segített a megerőszakolt győri lányon

Kiderült, a közelben kutyát sétáltató férfi nyugalmazott rendőr. Állítja, ha tudta volna, mi történik, leteperi a támadót.

Többen is a közelben tartózkodtak, amikor néhány nappal ezelőtt megerőszakoltak egy lányt Győrben. A férfi alig néhány száz méterre onnan sétáltatta a kutyáját két másik ebtulajdonossal. Állítja: azt hitte, csak egy párocskát lát.

“Sok fiatal szokott mulatozni errefelé, alkoholt isznak, és ilyenkor nem kis hangzavart csapnak. Azt hittük, most is csak hülyéskednek. Az egyikünk kutyája még oda is szaladt hozzájuk, s nekünk úgy tűnt, mintha szerelmespárt látnánk. Nem is igazán figyeltünk rájuk, nem sokkal később pedig már azt láttuk, hogy egy férfi mögött lélekszakadva rohan egy másik, aztán dulakodni kezdenek” – mondta a Blikknek a szemtanú, aki azonnal odasietett, és a földön fekvő fiatalemberen ülő férfinak – mint később kiderült, az édesapának – azt mondta: „Emberek, mit csináltok, miért verekedtek, kihívom a rendőrséget!” Ezután tárcsázta is a 112-t.

A következő pillanatban a lány édesanyja is megjelent, a kutyások tőle próbálták megtudni, mi történt. Akkor derült ki számukra, hogy a lány erőszak áldozata lett. 

“Ha csak sejtettem volna, mi történik, én magam tepertem volna le ezt az embert. Apaként és nagypapaként én is ugyanazt tettem volna, s én is nyugállományú rendőr vagyok, akárcsak ő. Kerestem, hogy megtudjam, hogy vannak, de erre már nem volt módom, nem akartak velem beszélni” – mondta a férfi, akit azóta furdal a lelkiismeret, hogy megtudta, mi történt.

Ahogy arról beszámoltunk, a 17 éves lányt a napokban erőszakolták meg Győrben, miután leszállt a buszról. Támadója – aki nem sokkal korábban szabadult a börtönből – azzal fenyegette, ha ellenkezni mer, bántani fogja. A férfit a kamasz apja – egy nyugalmazott rendőr – kapta el. Mint kiderült, előtte egy másik lányra is megpróbálta rávetni magát egy liftben, de a 21 éves fiatalnak sikerült elmenekülnie.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik