Közélet

Nem ment a szex, halálra késelte a lányt

Prostitúció (prostitúció)
Prostitúció (prostitúció)

A 17 éves prostituáltat negyvenszer szúrta meg késével a támadó.

A Fővárosi Törvényszék 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki tavaly márciusban halálra késelt egy fiatal prostituáltat. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találták bűnősnek. Bár a bírósági tájékoztatásban nem szerepel, vélhetően egy kőbányai támadásról van szó, amely egy teniszpályánál történt a Zágrábi utca és a Száva utca találkozásánál. 

Az ítélet indoklása szerint a vádlott háromezer forintot adott a lánynak, azonban a “szexuális aktus nem vezetett eredményre”. A férfi ezután körülbelül két óráig kocsikázott a városban, majd egy újbóli sikeres próbálkozás reményében visszatért kamaszhoz és húszezer fortintot adott át neki. Miután a “szexuális együttlét továbbra is eredménytelen maradt”, a kuncsaft előkapott egy kést és negyvenszer megszúrta áldozatát.

A bíróság indoklása szerint a harmincas évei elején járó férfi nem tudott arról, hogy a lány kiskorú volt, így ezt nem értékelte súlyosító körülményként. A bíróság a szakértői vizsgálatok alapján nem talált olyan okot, ami korlátozna vagy kizárná a vádlott büntethetőségét. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, valamint azt, hogy  beismerő vallomást tett  és megbánta tettét. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a védő és a vádlott is három nap gondolkodási időt kértek, így az nem jogerős.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik