Közélet

Hidegvérű gyilkosságot terveztek a szentesi tinik

arnyek(960x640).jpg (árnyék, )
arnyek(960x640).jpg (árnyék, )

Szúrási technikákat mutogattak egymásnak, hogy biztosan meghaljon kiszemelt áldozatuk.

Elítélték azokat a tizenéveseket csütörtökön, akik 2012 nyarán szórakozásból rátámadtak egy hajléktalanra Szentesen. A bíróság az elsőrendű vádlottat különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és közösség tagja elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért nyolc év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A másod- és a harmadrendű vádlottat felbujtói minőségben találták bűnösnek, az egyiküknek nyolc évet a fiatalkorúak börtönében, a másikuknak hat évet a fiatalkorúak fogházában kell töltenie. A negyedrendű vádlott bűnösségét a bíróság felbujtóként elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettében állapította meg, ő ezért egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kapott – írja az MTI.

Az akkor 16 és 17 éves vádlottak közül ketten 2012. június 24-én Szentesen egy ismerősüknél italoztak, megittak három-három deci pálinkát, majd eldöntötték, hogy megvernek egy hajléktalant a szentesi liget melletti erdős területen. A Szegedi Ítélőtábla sajtóosztályának korábbi tájékoztatása szerint ekkor megkeresték harmadik társukat, hogy tartson velük, de amikor meghallották a hajléktalan horkolását, elmenekültek. “Erősítést” hívtak, az elsőrendű vádlottat, aki végül egy fakaróval esett a férfinak, kétszer, háromszor megütötte, két társa eközben világított a telefonjával.  A hajléktalan ekkor felkelt, amitől megijedtek és elfutottak.

A negyedrendű vádlott ezután hazament. A másodrendű vádlott ezután vetette fel karóval támadó társának, hogy a férfi hallhatta a nevét, ezért meg kell ölniük. Magukhoz vettek egy házilag készített bozótvágó kést, hogy azzal végezzenek vele. A másodrendű vádlott vágási és szúrási technikákat mutatott cinkosának és azt mondta neki, hogy az életlen bozótvágó késsel a férfi nyakát vagy gyomrát kell eltalálnia. Az elsőrendű vádlott ugyan bement az épületbe, de félt, így kijött. Többször meghátrált, egyik társa ekkor közölte vele, hogy most már csináljon valamit, mert meg fogja verni. Ezután visszament és legalább tízszer lesújtott a földön fekvő férfi fejére, súlyos sérüléseket okozva neki.

A másod- és a harmadrendű vádlott másnap visszatért a romos épületbe. Kiszemeltjük még mindig a földön feküdt. Két ismerősük is velük tartott. Egyikük vette rá a fiatalokat, hogy hívjanak mentőt. A hajléktalant kórházba vitték, ahol megműtötték. A szakértői vélemény szerint a támadás miatt a férfi közvetett életveszélyes állapotba került, kezelés nélkül pedig meg is halhatott volna.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik