Közélet

Fertőzés okozhatta egy férfi halálát egy hazai wellnesshotelben

Az öregúr és felesége megbetegedett, miután hazamentek, de csak az asszony épült fel. Az ügy bíróságra került.

Vakációnak indult, de szörnyű tragédia lett abból az üdülésből, amelyen egy idős házaspár 2010 őszén vett részt egy hazai wellnesshotelben. Hazaérkezése után a 79 éves nagypapa és felesége is megbetegedett, majd kórházba került. A férfi már nem gyógyult fel. Családjának a közelmúltban egymillió forintos kártérítést ítélt meg jogerősen a bíróság – írja a Bors.

Az idős férfi fia a lapnak elmondta, szülei már az ott-tartózkodásuk alatt mondták telefonon, hogy valami nincs rendben, édesapja pedig két nappal a hazaérkezés után belázasodott: negyven fokig szökött fel a hőmérő. Rögtön ágynak dőlt, állapota négy nap után sem javult. A háziorvos újabb gyógyszert akart felírni, de gyermeke inkább kórházba vitte. A János Kórházba került, bent is tartották. Soha többet nem jött ki onnan.

A röntgen súlyos tüdőgyulladást állapított meg, így át is szállították a tüdőosztályra. Zihált, aludni sem tudott. Mire délután a fia visszament, már az intenzív osztályon feküdt, altatásban. Lélegeztetőgépre kötötték. Elbúcsúzni sem tudott tőle a család.

Miután kiderült, hogy fertőzés állhat a háttérben, az orvosok kérték, hogy az asszony is menjen be a kórházba. Őt is bent tartották sőt, az intenzívre került. Ő három hétig lábadozott. Az asszony előtt igyekeztek titkolni, hogy párja alig néhány méterre tőle haldoklik.

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében mondta ki, hogy az idős ember halálát a hotel wellnessrészlegében található legionellabaktérium általi fertőzés okozta – mondta dr. Sipos Balázs Tihamér, a család ügyvédje. A bíróság egymillió forintos kártérítésre kötelezte a szállodát.

A hotel tulajdonosa szerint  a legionella a használati vizekben bárhol előfordulhat, a szállodákat pedig nem kötelezik arra, hogy vizsgálják a baktérium jelenlétét a medencékben. “Ennek ellenére az eset óta a legionella jelenlétét is vizsgáljuk az egyébként is megtörténő vízmintavétel során” – nyilatkozta. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik