Közélet

Menekülteket verhetett egy szegedi taxis

londoni-taxi(960x640).jpg (london, taxi, )
londoni-taxi(960x640).jpg (london, taxi, )

A sofőr állítja, nem bántott senkit, de a polgárőrök másként emlékeznek.

A polgárőrök azt állítják, egy szegedi taxis egy hete megvert két afgánt, mert azok csak dinárral tudtak fizetni az állomásig tartó fuvarért. A meggyanúsított sofőr szerint erről szó sincs, sajnálja a migránsokat – írja a delmagyar.hu.

“Elvittem őket, és nem fizettek ki. Semmiféle verekedés nem volt, csak megkérdeztem, hogy fizetnek-e vagy sem. Dinárt akartak adni, amit én nem fogadtam el” – mondta a taxis. Állítja, nem az a típus, aki tettlegességet vállalna alig 1000 forintért. “Rájuk hagytam, sajnáltam őket. A hangomat felemeltem, kevesebb mint egy ezresért nem akartam velük vitatkozni. Ön szerint ennyi pénzért bajba sodornám magam?” – folytatta. Úgy véli, a polgárőrök túloznak, mint fogalmazott, az egész ügy egy „túlbuzgómócsingság”.

“Ököllel ütötte a taxis az afgánokat, csak akkor hagyta abba, amikor az autó mellett megjelentünk. A két védtelen menekült döbbenten állt a kocsi mellett” – monda a lapnak Sándor János. Az Alsóvárosi Közhasznú Polgárőr Egyesület elnöke elmesélte, múlt héten egy esti járőrözés közben figyeltek fel arra a szegedi taxisra, aki a Moszkvai körút közepén vett fel két menekültet.

“A vasútállomásra tartottak. A határon elfogott migránsokat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a menekültügyi eljárásban egy igazolással kiengedi, az afgánok a papír birtokában ingyen utazhatnak vonattal a kijelölt befogadó állomásra. Az úti cél lehet Debrecen, Bicske vagy Vámosszabadi. A migránsok többsége gyalog indul az állomásra, az eset napján viszont kemény mínuszok voltak. A két férfit a taxis a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Kálvária sugárúti épülete mellett vette fel, a kocsit az állomásig kísértük”. A polgárőr elmesélte, amikor a Szent Ferenc utcai körforgalomhoz értek, azt látták, a taxis vitatkozik a kocsi mellett álló migránsokkal.

“A sofőr a következő pillanatban már ütött is, mi a taxihoz siettünk. Megkérdeztük, hogy mi a probléma, a taxis erre kifakadt: a migránsokat szidta. Állította, az afgánok nem hajlandók kifizetni a 2,5 ezer forintos viteldíjat. A migránsok angolul azt válaszolták, 1000 szerb dinár – csaknem 2600 forint – van náluk, de azt a sofőr nem fogadta el” – vette át a szót Szabadi Diána. A polgárőr úgy emlékszik, a taxis csak forintot akart, azt hajtogatta, a Moszkvai körúttól az állomásig tartó 950 méteres út 2,5 ezer forintba kerül.

A polgárőrök tehát teljesen másképp látták a történteket, mint a meggyanúsított taxis. Elmondták, benéztek a kocsiba, és az óra 1000 forintot mutatott. Ezt jelezték a sofőrnek, javasolták, hívjanak rendőrt. A taxis ezt elutasította, beült autójába ült, és elhajtott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik