Közélet

Autószerelő műhelyben termesztettek drogot Érden

Az ültetvény 2013 decemberére már több mint kilencszáz tőből állt. A növények kiváló minőségű alapanyagból származtak.

Kábítószer-kereskedelem és lopás miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki érdi autószerelő műhelyét marihuána termesztésére használta – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel. Gyugyi Csilla elmondta: a vádlottat 2013 nyarán két balatonalmádi ismerőse azzal bízta meg, hogy termessze, szüretelje le, porciózza kis zacskókba és árulja a drogot.

A férfi – megbízóival és egy magyarul jól beszélő vietnami emberrel – érdi műhelyét az ültetvény működtetéséhez szükséges lámpákkal, fényszórókkal, ventillátorokkal szerelte fel, és a falba szellőzőrendszert épített. A cserepekbe ültetett ötven-nyolcvan tő növényt öntözési terv és internetről beszerzett tanácsok szerint locsolta, gondozta. Eközben az ehhez szükséges áramot és gázt szabálytalanul vételezte.

Az ültetvény 2013 decemberére már több mint kilencszáz tőből állt.  A vádlott a leszüretelt, megszárított drogot átadta megbízóinak, és mindezért cserébe havonta 250–300 ezer forintot kapott. Mint kiderült, a lefoglalt növények kiváló minőségű, szelektált magvú alapanyagból származtak.

A Pest Megyei Főügyészség fegyházbüntetés kiszabását kezdeményezte a férfire, aki előzetes letartóztatásban várja a per megkezdését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik