Közélet

Halálos tűz Budapest belvárosában

A lakót eszméletlen állapotban hozták ki a házból, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Tűzoltókat riasztottak a VII. kerületi Kertész utcába csütörtök este, miután megtelt füsttel egy hatemeletes épület lépcsőháza. Ezúttal is három egységgel vonultak a helyszínre, ahová egy magasból mentő járművet is riasztottak. Megállapították, hogy az épület egyik első emeleti lakásában csaptak fel a lángok. Az ablakon keresztül, kívülről kezdték meg az oltást. A lángokat percek alatt megfékezték, a házból egy eszméletlen embert hoztak ki. A katasztrófavédelem doktorszolgálata próbálta újraéleszteni, ám fél 7 után néhány perccel a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Kiderült, hogy a villanyóra gyulladt meg.

A házat kiürítették, 16 embert kísértek az utcára. A tűzoltók most átvizsgálják az épületet, az áramszolgáltató szakemberei pedig kiszakaszolják a lakást, hogy az épületben helyreállíthassák az áramszolgáltatást.

Nem sokkal korábban tűz ütött ki a Nyugati pályaudvar területén is. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a Ferdinánd híd közelében csaptak fel a lángok. Az elhagyatott, lapos tetős épület csaknem 15 négyzetméteren égett, a fővárosi tűzoltók három egységgel érkeztek a helyszínre, és útját állták a tűznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik