Közélet

Ellopta, és megölte rákbeteg szomszédja kutyáját

szomszed(960x640).jpg (szomszéd, )
szomszed(960x640).jpg (szomszéd, )

Az 58 éves asszony tettét azzal magyarázta, hogy úgy vette észre, beteg szomszédja nem tud gondoskodni kutyájáról.

Több évre börtönbe mehet az az 58 éves pennsylvaniai asszony, aki először ellopta, majd állatorvos segítségével elaltatta rákbeteg szomszédja huskyját. Gisele Paris a bíróság előtt kegyetlen tettét azzal magyarázta, hogy úgy vette észre, szomszédja, Mark Boheler betegsége miatt elhanyagolja az állatot.


A középkorú nő épp ezért tavaly hálaadáskor először magához csalta a kutyát. “Heteken át figyeltem a kutyát, amit Boheler a kertje hátsó részében tartott. Szomjasnak és fáradtnak nézett ki, emellett észrevettem, hogy a kukából szerez magának ennivalót” – vallotta a nő, aki miután elcsalta Thort, állatorvoshoz vitte.

Miután kiderült, hogy a kutya állapotán csak egy 600 dolláros műtét javítana, Paris úgy döntött, elaltattatja a kutyát. Mark Boheler, aki ugyanebben az időben hármas stádiumú rákbetegségével küzdött, minden tőle telhetőt megtett, hogy megtalálja elveszett kedvencét. “Azt hittem egyszerűen csak elkóborolt, ezért sokáig reménykedtem, hogy újra láthatom majd. Összetört a szívem, mikor kiderült, hogy Paris megölette” – mondta a férfi.


Képek forrása: Facebook

Az asszonyt állatkínzás vétségében bűnösnek találták, de nem fellebbezett a döntés ellen. Mint mondta, úgy érzi, a bíró jól döntött az ügyben, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy börtönbe kell vonulnia. “A tárgyalás alatt többször is beszéltem a szomszédommal, minden alkalommal sírt. Az a kutya nagyon a szívéhez nőtt” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik