Közélet

10 kilót fogyott Simon Gábor

Szomszédai szerint a házi őrizetben lévő korábbi MSZP-s politikust nagyon megviseli az ellene folyó procedúra – írja a Bors.

Simon Budapest II. kerületében, az Ágnes utcában él. Az expolitikusról szinte mindenki tud mindent a környéken. Kertjébe nem lehet belátni, dús növényzet védi a kíváncsiskodó szemek elől. Egy középkorú hölgy szerint Simon ingatlana feleannyit – legfeljebb 45 milliót ér, mint amennyiről a sajtóban cikkeztek – írja a Bors.

A lakók szerint Simon betartja a házi őrizet szabályait, és nem lép ki az utcára. Nehezen is tehetné, mivel nyomkövető lábperecet visel, a rendőrök pedig naponta többször ellenőrzik. Felesége intézi a bevásárlásokat, valamint az egyéb hétköznapi teendőket.

A társasházban élők közvetlen embernek írták le Simont, akit láthatólag nagyon megvisel az ellene folyó procedúra: egy lakó úgy saccolta, jó tíz kilót fogyott a volt politikus az elmúlt hónapokban.

A Budai Központi Kerületi Bíróság december 8-án utasította el S. Gábor gyanúsított védőjének azon indítványát, amelyben védence házi őrizetének megszüntetését kérte.

A közlemény szerint a bíróság a végzést azzal indokolta, hogy a kényszerintézkedés legutóbbi meghosszabbítása óta nem változott a gyanú tárgyát képező bűncselekmény jogi minősítése, illetve a tényállás.

A bíróság továbbra is úgy ítélte meg, hogy fennáll a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye, valamint feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A végzés nem jogerős – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik