Közélet

Kirúgott magyar mentős az oslói túszejtő

Rendőrség (rendőrség, rendőr, tűzoltó, mentő, villogó, sziréna, )
Rendőrség (rendőrség, rendőr, tűzoltó, mentő, villogó, sziréna, )

A férfi azért ment Norvégiába, hogy munkát keressen. Ügyvédje szerint már megbánta, amit tett.

Az Oslóban elfogott magyar férfi egy állásából nemrég elbocsátott mentős. Munkát keresni ment Norvégiába – írja a Bors. “Védencem motivációja pusztán gazdasági jellegű volt. Mentősként dolgozott Magyarországon, de elbocsátották az állásából. Ezután utazott Norvégiába, ahol elkövette a bűncselekményt. Teljes bűnbánatot tanúsít, nagyon sajnálja a történteket, azt mondja, hogy bármilyen ítéletet elfogad, s szeretné jóvátenni hibáját. Az elején valószínűleg fel sem fogta, mekkora bajt okoz, csak akkor mérte fel a helyzet súlyosságát, amikor meglátta a szállodánál gyülekező rengeteg rendőrt” – mondta a 41 éves férfi ügyvédje, aki szerint a nyomozás nem fog sokáig tartani, hamar eljöhet a bírósági tárgyalás és az ítélet.

Szerdán az is kiderült: a túszejtő megkötözte a Hotel Royal Christiania szobalányát, utána fenyegetőzött késsel és elektromos sokkolóval, valamint kilátásba helyezte, hogy távirányítással bombát hoz működésbe. A férfi szabad távozást, egymillió eurót – azaz 306 millió forintot – és egy autót követelt.

“Ez Magyarországon terrorcselekménynek minősül, amelyért tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható” – mondta a lapnak az ügytől független jogász, dr. Magyar György, aki hozzátette: nem ismeri a a norvég jogrendszert, de az bizonyos, hogy igazságügyi szakértő fogja megvizsgálni a férfi elmeállapotát.

Bár egyelőre igen kevés információ lát napvilágot, reális lehetőségnek tűnik, hogy a túszejtőnek egyszerűen elfogyott a pénze Norvégiában. A Bors szerint a szállodában – amelyben lakott és amelynek munkatársát foglyul ejtette – öt éjszakát 235 ezer forintért tölthet el egy vendég. Könnyen lehet, hogy az állását elvesztő férfi minden spórolt pénzét felélte, miközben Norvégiában képtelen volt munkát találni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik