Közélet
bortonor(3)(960x640).jpg (börtönőr)

Idős nőt vert félholtra a nyolcgyermekes anya – 11 évet kapott

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 12. 11. 12:59

A vádlott brutális módon bántalmazta áldozatát. A zsákmányból tápszert vett gyerekének.

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a nőt, aki mindössze tízezer forintért brutálisan bántalmazott tavaly egy idős bajai asszonyt. A táblabíróság nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a 30 éves vádlottat – írja az MTI.

A nyolcgyermekes, szakképzetlen, munkanélküli, mélyszegénységben élő vádlott több éven keresztül úgy szerzett pénzt, hogy ismeretlenekhez becsöngetett és – főként gyerekeire hivatkozva – kéregetett. Tavaly, március 8-án délután is elindult kéregetni tanyájukról, hogy élelemre és hét hónapos gyermeke tápszerére pénzt szerezzen. Eljutott ahhoz a családi házhoz, ahol a 87 éves, betegsége miatt már nehezen mozgó asszony élt egyedül. Becsöngetett, de mivel senki nem reagált, kutya sem ugatott, a hangosan szóló tévéről pedig arra következtetett, hogy idős ember lakik ott, eldöntötte, hogy megszerzi a pénzét.

Átmászott a kerítésen, a zajra előjövő áldozatát pedig fellökte. Az asszony elesett, beütötte a fejét, és elvesztette eszméletét. A vádlott értékek után kezdett kutatni, a vezetékes telefont kitépte a falból, hogy az idős nő ne tudjon segítséget hívni, majd amint magához tért, pénzt követelt tőle. Áldozata kérte, hogy hagyja őt békén, mert nincs pénze, de ő  tovább kutatott a lakásban, majd ütlegelni kezdte az idős asszonyt, akit a nyakán és a hasán többször meg is szúrt. A vádlott végül 10-12 ezer forintot talált. Ezután elmenekült. A pénzből tápszert vett a gyermekének.

Az életveszélyes állapotban lévő asszonyra másnap talált rá gondozója. Az idős asszony több mint harminc sérülést szenvedett el, ezek fele a fejét érte. Két hét múlva hazaengedték, de később újból kórházba került, és augusztus végén meghalt. A szakértői vélemény szerint a bántalmazás és a halál között közvetlen ok-okozati összefüggés nem állapítható meg. Az idős emberek sérelmére elkövetett rablás miatt korábban már öt év börtönre ítélt asszony beismerő vallomást tett, a táblabíróság előtt pedig sírva azt mondta, hogy nagyon megbánta a történteket.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.