Közélet

Lányokat sanyargatott a kíméletlen magyar bűnbanda

A társaság brutális módon bánt prostitúcióra kényszerített áldozataival. Gyermek is volt köztük.

Vádat emelt az ügyészség egy ötfős banda ellen, melynek tagjai többeket dolgoztattak prostituáltként Pest, Fejér és Tolna megyében, egyiküket pedig egymás között adták-vették. Áldozataik között volt kislány és rokon is. Négy férfi és egy nő állhat hamarosan bíróság elé.

Gyereket kényszerítettek szexre

A vádirat szerint az egymással rokonságban álló tettesek 2012 márciusa és 2013 áprilisa között Pálfán, majd Kiskunlacházán az egyik férfi akkor még kiskorú élettársát rendszeresen prostitúcióra kényszerítették. Az ügyfelekkel az asszony egyeztetett, előre elkérte a pénzt, majd sok esetben a vádlottak vitték el a gyereket a megadott helyre, meg is várták őt, de a kapott pénzből nem adtak neki semmit. Ha nem volt hajlandó szexuális kapcsolatot létesíteni, akkor  megverték és megrugdosták. Végül 2013 áprilisában sikerült megszöknie.

A hasznot hozó lányt pótolniuk kellett: egyik ismerősük Pálfán élt, és abból tartotta el magát, hogy élettársát Cece, Dunaföldvár, Budapest és Kiskunlacháza környékén, több útszakaszon prostituáltként dolgoztatta. Ha párja ellenkezett, hasonló módszerhez nyúlt, mint a hozzá forduló család: ütötte, rúgta, és volt rá példa, hogy az orrát is eltörte. A vádlottak úgy döntöttek, megvásárolják a lányt. Meg is állapodtak, kétszázezer forintot és egy használt Mercedest adtak érte.

Kábító hatású szert fecsekendeztek a testébe

Miután „megvették”, Kiskunlacházára vitték, ahol egy elsötétített szobába zárták. A nőnek naponta csak egy tál ételt adtak, nem engedték tisztálkodni, kábító hatású anyagot fecskendeztek a testébe, és mindezeken túl rendszeresen –  gyakran baseballütővel – bántalmazták és prostitúcióra kényszerítették.

A vádlottak közül ismét a nő szervezte a találkákat, társai vitték a férfiakat a lányhoz, vagy őt szállították a megrendelő házához. Egyik ilyen alkalommal áldozatuknak sikerült elszöknie, felugrott egy Budapest felé tartó buszra, majd ott – miután a vádlottak követték – átszállt egy villamosra és elmenekült.

Ezután újabb lányt szereztek, méghozzá egyikük unokahúgát költöztették magukhoz, és elfogásukig Kiskunlacháza és Ráckeve térségében – a már bejáratott módszerük szerint – őt is prostitúcióra kényszerítették.

A Pest Megyei Főügyészség emberkereskedelem bűntettével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, kerítés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a bűnbandát, melynek tagjai előzetes letartóztatásban várják a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik