Közélet

Gigadugó az M1-es autópályán

dugó (dugó, )
dugó (dugó, )

Tíz kilométeres a kocsisor a sztrádán egy baleset miatt. 

Feltorlódtak a járművek  az M1-es autópálya komáromi csomópontjánál, miután egy baleset miatt a forgalmat az 1-es útra terelték – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel. A kocsisor tíz kilométeres.

Pécsi Norbert Sándor korábban azt mondta, érdemesebb már korábban Tatánál vagy Tatabányánál letérni az 1-es főútra.

A megyei katasztrófavédelem délelőtti tájékoztatása szerint az autópálya Budapest felé vezető oldalán a reggeli órákban a bábolnai csomópontnál egy tartálykocsi autóval ütközött, majd átszakította a szalagkorlátot és a Győr felé vezető oldalon is összeütközött egy kamionnal. A tartálykocsi üzemanyag adalékot szállított, ezt át kellett fejteni. A kamion élelmiszerből álló rakománya az úttestre szóródott, de a balesetben nem sérült meg senki. A műszaki mentés idejére mindkét oldalon lezárták az autópálya érintett szakaszát.

A katasztrófavédelem délután közleményben tudatta, befejezték a mentési munkálatokat, két sávon megindulhatott a forgalom, vagyis már nincs akadály. A térségben ennek ellenére még nagy a torlódás, az órákon keresztül tartó terelés miatt az 1-es főúton Komárom és Győr között még mindig csaknem tíz kilométeren át araszol a kocsisor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik