Közélet

Hasba szúrta barátnőjét, mert nem hozott bort

kés (kés, )
kés (kés, )

A szurkáló először nem tudta megsebesíteni a nőt, mert túl sok ruha volt rajta.

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy 74 éves kecskeméti férfi ellen, aki idén januárban hasba szúrta barátnőjét, mert a nő nem hozott neki bort. Bár az asszony nem sérült meg súlyosan, akár életveszélyes állapotba is kerülhetett volna – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken.

A vádirat szerint az érintettek között baráti kapcsolat volt, mindketten az utcán éltek. Korábban nem bántalmazták egymást, komolyabb nézeteltérés, veszekedés sem volt köztük.  Napjaikat együtt töltötték, éjszaka pedig egy romos épületben húzták meg magukat Kecskeméten. A késelés reggelén a férfi ott volt, a nő pedig reggel 9 óra körül érkezett meg. Az ittas támadó megkérte társát, hogy hozzon neki bort, ám az asszony erre nem volt hajlandó. Barátja emiatt dühös lett, elővett egy műanyag nyelű kést és hadonászni kezdett vele. A nő egy bottal kiütötte a kezéből az eszközt, majd magára hagyta a vádlottat azzal, hogy józanodjon ki.

Néhány óra múlva visszament, a férfi akkor is bort követelt. Miután ezúttal sem kapott, felállt, szitkozódni kezdett, elővett egy 11, 5 centiméter pengehosszúságú konyhakést és próbálta megsebesíteni az ajtó felé hátráló nőt. Ám a szúrások nem érték el a több réteg ruhát viselő asszony testét. Hátrálás közben azonban egy deszka miatt nem tudott kilépni a házból, így a férfi utolérte és a késsel egyszer közepes erővel hasba szúrta.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik