Közélet

Összefogtak és együtt loptak a bábolnai üzem dolgozói

lopott kutyaszalámi (kutyaszalámi)
lopott kutyaszalámi (kutyaszalámi)

Összesen nyolc embernél tartottak házkutatást a rendőrök.

Három embert fogtak el lopás miatt a rendőrök szerda hajnalban Bábolnán. Megállítottak egy kocsit, melyben ketten ültek: egy 20 éves fiú és egy évvel idősebb társa.  Az autóban volt egy zsák táp, melyek nem sokkal korábban lovasítottak meg. Elmondták, hogy az eledelt pár perccel korábban hozták el egy helyi telepről illetve, hogy 36 éves kollégájuk segített nekik. Mindketten beismerték tettüket, a fiatalabb tolvaj még azt is bevallotta, hogy korábban 30 kilogramm kutyaszalámival rövidítette meg munkáltatóját.

A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsítottaknál, ám az említett mennyiségnél jóval több állateledel került elő, csaknem két tonnányi. A zsákmányt az egyenruhások lefoglalták.

A jelenlegi adatok szerint a tetemes mennyiségű kutyaszalámit november végén, az éj leple alatt lopta el a gyár nyolc dolgozója. Mindent megterveztek, még teherautót is béreltek, hogy egy kanyarral el tudják vinni az árut. A zsákmányt el akarták adni, de elfogásuk napjáig nem találtak vevőt.

A nap végére a komáromi nyomozók összesen nyolc férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, akik ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – lopással gyanúsítanak. A lopott készletet a rendőrség még aznap visszaadta a tulajdonosnak – közölte csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik