Közélet

“Szexrabszolgának adták el a 17 éves lányom!”

A kokadi asszony szerint a környéken több fiatal lányt vittek már el, volt köztük, aki Németországban kötött ki.

Egy hónapja nem ad életjelet magáról egy 17 éves kokadi lány. Nagy Noémi hazakísérte kistestvére osztálytársát, majd nem jelentkezett többé. Édesanyja szerint a tini emberkereskedők áldozata lehet – írja a Bors.

“Noémi aznap Debrecenben járt, a nővérével vásárolt, délután ötre ért haza. A lányom nem iszik, nem drogozik, viszont azon a szerdai napon különösen feldobottnak tűnt. Aztán hazakísérte a kishúga osztálytársát, a család tőlünk csak néhány utcányira lakik. Náluk volt hétig, aztán elindult, nekem azt mondta, hogy nyolcra itthon lesz. Azóta nem láttam őt” – mondta az asszony.

A nő szerint könnyen lehet, hogy a lányát emberkereskedők rabolták el és eladták prosti­tuáltnak, miután a környéken több fiatal lány járt már így, volt, aki Németországban kötött ki.

Az asszony bejelentést tett a rendőrségen, de azóta sincs hír a lánya felől. Az anya furcsállja, hogy közvetlenül az eltűnés után a rendőrök nem alkalmaztak keresőkutyát, s amikor érdeklődik, nem sok felvilágosítást kap a vizsgálat állásáról. “Körözési eljárás keretében keressük a lányt. Természetesen ha felmerül a gyanú, hogy külföldre került, akkor felvesszük a kapcsolatot az ottani társszervekkel. Egyelőre azonban nincs olyan adat, amely azt támasztaná alá, hogy bűncselekmény történt” – mondta a Borsnak Demeter Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik