Közélet

Elmegyógyítóba viszik a döbröntei biztonsági őr gyilkosát

IMEI (IMEI)
IMEI (IMEI)

A 29 éves fiatalember vascsővel verte halálra áldozatát.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 29 éves fiatalembert, aki november végén egy vasrúddal halálos ütéseket mért egy biztonsági őrre egy döbröntei telephelyen. Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt döntöttek így.

Az ülést – a korábban többször is pszichiátriai fekvőbeteg ellátásban részesült gyanúsított állapota miatt – nem a bíróság épületében, hanem a pszichiátriai osztály elkülönített helyiségében tartotta meg. A rendelkezésre álló orvosi dokumentáció és a kezelőorvos nyilatkozata alapján a bíróság megállapította, hogy az előzetesen letartóztatott pszichiátriai kezelése szükséges, de – igazságügyi szakértői vélemény hiányában az eljárás jelen szakaszában – ideiglenes kényszergyógykezelésének elrendelésére nincs alap, ezért az előzetes letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) kell végrehajtani.

Ahogy arról beszámoltunk, egy Döbrönte külterületén levő üzem biztonsági őre tett bejelentést arról, hogy az általa felügyelt területen egy idegen férfi tartózkodik. A pápai rendőrök perceken belül kiértek, és az üzemcsarnok egy kivilágítatlan részén egy férfit találtak, aki súlyos vasrudat tartott a kezében. A tettes a felszólítás ellenére sem tette le az eszközt sőt, a járőrökre támadt vele. Még azután próbált nekik rontani, hogy megbilincselték.

Az elfogással egy időben a területet átkutató másik járőrpár az épületeken kívül eszméletlen állapotban találta meg a 66 éves biztonsági őrt, akit a mentők próbáltak újraéleszteni – hiába. Testén sérülések borították.

Mint kiderült, a gyanúsítottat a rendőrség eltűntként körözte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik