Közélet

Disznóólban nevelte öt gyerekét egy tatai házaspár

Hulladékok, fedetlen emésztőgödör, veszélyes lépcsők – így festett az otthonuk.

Vádat emelt az ügyészség egy tatai házaspár ellen, akik 2011 tavaszától 2013 októberéig borzasztó körülmények között neveltek öt gyermeket tatai otthonukban, egy közöset és négy, előző kapcsolataikból születettet. A kemma.hu azt írja, az épületben nem volt mosakodási lehetőség, és bár a nő nem dolgozott, egész nap otthon tartózkodott, nem takarított, a lakás folyamatosan koszos volt és rendetlen.

A gyerekeknek nem csomagolt uzsonnát, meleg ételről is ritkán gondoskodott. A szülők iskolás gyermekeikkel nem törődtek, soha nem tanultak velük, iskolai felszerelésüket, házi feladatukat nem ellenőrizték, egyiküknek sem vettek játékot, könyvet.

A gyermekek környezete balesetveszélyes volt. Az udvart ellepték a gyermekek számára veszélyes hulladékok, és egy emésztőgödör is volt, amelyet hosszú árok kötött össze a házzal. Ezt azonban nem fedték le, ezért a gyermekek többször beleestek a szennyvizet elvezető csatornába. Az emeletre vezető meredek lépcsőnek csak egy korlátja volt, a biztonsági rács hiányzott, emiatt a lépcsőről mind az öt csemete leesett már.

A szülők hamarosan bíróság elé állnak kiskorú veszélyeztetése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik