Közélet

Búcsúlevele árulkodik a szigetszentmiklósi túszejtőről

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2014. 12. 02. 10:12

P. Gyula túszul ejtette feleségét és a búcsúlevél szerint a nővel és magával is végezni akart – írja a Blikk.

Korábban a témában:

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nemrégiben zárta le az ügyet másfél évvel azután, hogy a túszejtés történt. Mint most kiderült, tavaly májusban több búcsúlevelet is írt a 36 éves férfi, külön édesanyjának és egyet-egyet két kislányának. Címet is adott nekik: „Hogy miért kellett így történnie?” A levelekben a férfi azt írta, hogy a felesége annyira hiányzik neki, hogy nem képes tovább elviselni a fájdalmat, és ezért megöli magát és O. Ad­riennt (33) is – derül ki a Blikk cikkéből.

Ahogyan azt a Hír24 korábban megírta vádat emelt az ügyészség a szigetszentmiklósi túszejtő ellen. A férfinak – aki rátámadt volt feleségére és annak új párjára 2013 nyarán – több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt kell bíróság elé állnia.

Pisztolyt szegezett az asszonyra

A Pest Megyei Főügyészség szerint a vádlott házassága megromlott, felesége a gyermekekkel elköltözött tőle, válni akart. A férfi ezt nem tudta elfogadni, ahogy az asszony új kapcsolatát sem. Elkeseredett volt és bosszút akart állni. Korábbi értesülések szerint a pár válását ekkor még nem mondták ki.

Az ügyészség számos részletet közölt: eszerint a féltékeny férfi tavaly júliusban, egyik reggel jelent meg egy csepeli óvodánál, mert tudta, hogy a volt felesége ebben az időben viszi oda a gyerekeket. Megvárta, hogy az asszony bevigye őket az udvarra, majd amikor visszatért az autójához, odalépett hozzá és szó nélkül beült a hátsó ülésre. Pisztolyt szegezett az asszonyra és utasította, hogy Szigetszentmiklós felé menjenek.

Annál a zöldségboltnál álltak meg, ahol a nő barátja dolgozott. Volt felesége azonban minden bátorságát összeszedte, leállította a motort, kikötötte a biztonsági övet és amilyen gyorsan csak tudott, kiszállt a kocsiból és elkezdett rohanni az üzlet felé. Miközben lélekszakadva menekült, segítségért kiáltozott, azt üvöltötte, hogy a volt férjénél fegyver van. Erre a vádlott üldözni kezdte őt és háromszor rálőtt, de a lövések nem találták el egykori párját. A nő ugyanis cikkcakkban futott.

Saját fejéhez tartotta a fegyvert

Ekkor az asszony barátja a támadó elé állt, hogy feltartóztassa. A vádlott ekkor ismét lőtt, de már a férfira célzott, akit sikerült is eltalálnia a kezén. Miután őt megsebesítette, a fegyveres megállás nélkül futott tovább az asszony felé és újból rálőtt, de továbbra sem találta el. Viszont az asszony elesett, így egykori férje utolérte, megragadta és a pisztolyt a saját fejéhez tartva azzal fenyegette, hogy véget vet mindkettejük életének.

Ekkor már a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság járőre megkezdte, majd a Terrorelhárítási Központ időközben megérkező túsztárgyalója folytatta a tárgyalást a vádlottal, akit végül a bevetési egység tagjai mellkason lőttek. Olyan töltényeket használtak, melyek nem alkalmasak az emberi élet kioltására.

Korábban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a harmincas éveiben járó férfi hozzáértő módon kezelte fegyverét. Kiderült, hogy sportlövő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.