Közélet

Nyolc évet kapott a feleségét felgyújtó vasi férfi

Senkiké sem lehet a ház, itt döglünk meg mindketten”, „Ezt akartad? Ezt akartad? Most itt maradunk mind a ketten” - ezt üvöltötte a nőnek.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletében bűnösnek mondta ki és nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly szeptemberben benzinnel felgyújtotta feleségét a Vas megyei Kemenesmagasiban – tájékoztatta a törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t. Tóth András közölte: a pénteken kihirdetett elsőfokú ítélet nem jogerős, mivel a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vádirat szerint a férfi a vita hevében locsolt szét benzint a házban és lobbantotta lángra az épületet. A kis híján tragédiával végződő veszekedéskor a vádlott körülbelül három liter motorbenzinnel járta végig a helyiségeket, jutott az előszoba padlójára, a konyhába, és szándékosan lelocsolta felesége lábát is. „Senkiké sem lehet a ház, itt döglünk meg mindketten”, „Ezt akartad? Ezt akartad? Most itt maradunk mind a  ketten” – ezt üvöltötte a nőnek, majd felkapta a gyufát a tűzhelyről és begyújtotta a szétfolyt benzint. Az asszony ruhája is lángra kapott. Menekülni próbált, de elesett az előszobában égő folyadékon, így meggyulladt a felsője is.

Férje eközben kirohant az épületből. Végül a nőnek is sikerült kimenekülnie, mindketten az udvari csapnál oltották és hűtötték magukat. Az asszony testfelületének 45 százaléka megégett, másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Az ügyészség szerint meg is halhatott volna, ha nem kap gyorsan orvosi segítséget. A gyújtogató férfi teste 27 százalékán szenvedett sérüléseket, ezek is másod- illetve harmadfokúak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik