Közélet

Százszoros gyógyszeradag lehetett a hummeres gázoló vérében

Hummeres baleset (hummer)
Hummeres baleset (hummer)

A fogvatartottnak egy osztrák szakorvos javaslatára írtak fel nyugtatót.

Százszoros gyógyszeradag lehetett annak az osztrák férfinak a vérében, aki 2012 októberében halálra gázolt egy motorosrendőrt Apátfalván – írta szerdai számában a Délmagyarország szerdai számára hivatkozva az MTI.  A szegedi napilap a börtönben elhunyt osztrák férfi ügyét jól ismerő, de az érintettség és a lehetséges szankciók miatt neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a fogvatartottnak egy osztrák szakorvos javaslatára írtak fel nyugtatót. Egyhavi adagot ugyanis a börtön engedélyével magánál tarthatott.

A toxikológiai vizsgálat ennek hatóanyagát mutatta ki az elhunyt vérében, mégpedig a normál dózis százszorosát. A férfi három hónapig gyűjtögethette a pirulákat, jóval a szeptemberi ítélethirdetés előtt eltervezhette az öngyilkosságot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hummeres gázoló október 10-én, 19 óra 39 perckor vesztette el eszméletét. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, de  már nem sikerült megmenteni. A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, közigazgatsi eljárás indult. Cellájában megtalálták a naplóját, melyben leírta, hogy öngyilkosságra készül.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik