Közélet

Filléres bóvlit egy vagyonért – pofátlan átverés Szegeden

A vákuumpárnát hetven-, az edénykészletet százezerért adták - a kettő együtt nem ért húszezer forintot.

Méregdrágán árult bóvlit három férfi, megtévesztő információkat közölve portékájukról. A becsapottak azt hitték, jól járnak. A nyomozók Szegeden, az egyik termékbemutatón fogták el az ügyeskedőket, ugyanis október végétől több feljelentés érkezett hozzájuk rossz minőségű, hamis árut kínáló svindelerek miatt – írja a Zsaru magazin.

A csalók a 2400 forintos vákuumpárnát 70, a 16 ezer forinto edénykészletet pedig 100 ezer forintos áron kínálták. Hiába árultak bóvlit, a termékbemutatóra csaknem kéttucatnyian voltak kíváncsiak. Sorsolásokkal, ajándékokkal, például szerencsehozó karkötővel, állítólagos akciókkal, hatalmas árengedményt bemutató tablókkal szédítették őket.  A megnyerő modorú kikiáltó belopta magát az idős hallgatóság szívébe, elhittek neki mindent, legfőképpen azt, hogy jól járnak, ha vesznek a termékekből.

Mielőtt azonban bárki vásárolhatott volna, a rendőrök igazoltatták a három férfit, majd előállították őket és fogyasztók megtévesztése vétségének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük. Az árusok először azzal védekeztek, hogy mindennek az a reális ára, amennyit kértek érte, és nekik költségeik is vannak, mint például a szállás vagy az utazás. A nyomozók megalapozott gyanúja szerint viszont a termékbemutatón különleges árkedvezmény, árelőny meglétéről vagy nyerési esélyről megtévesztésre alkalmas tájékoztatást adtak, és az áruk lényeges tulajdonsága tekintetében valótlan, megtévesztő információkkal látták el a vevőket, ami bűncselekmény.

A két kiskunhalasi vállalkozó ráadásul “orvosi jellegű” elnevezést adott cégének, azt sugallva, termékeik jó hatással vannak az egészségre. A forgatókönyv alapján dolgozó kikiáltó valótlanul egészségügyi szakértőnek adta ki magát, ami a szemfényvesztés része volt. Amikor a nyomozók ismertették a gyanúsítottakkal, hogy a törvény szerint pontosan mit követtek el, beismerték a bűncselekményt. A továbbiakban szabadlábon védekeznek.     

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik